Brabançonne
WOENSDAG 20 september 2017
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrFT-HVSxogCLx8m0bly5YRO1DFDaimT-npmT2lMxJUyIkAph4OFDuh5BDdUKfm2ztewqBJmfK4tpnKq7FIEeewW_z26W6SkNulGEcaVYQ-Ts9gyMMDs8mq_Y5w3rN6CkSDdREpupm7o8o/s200/R2.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimO7SRajZsAb05Em880AfZg_zYOFXQnOgOf2433gqdxuGCl7AyVe-goIfAgXpnQesM3agohlQUTx7vq7UggXZ5FxmA8IVzbbwwjiVaodL5XOwjk92HjtKxr4qVJ3dL5xAGNCoheEvYxyDG/s200/R1.jpg)
Na enkele lessen in veel te warme lokalen en wat getokkel aan mijn groepswerk, is het weeral tijd om te eten. Ik doe hier precies niets anders. Vanavond ga ik uit eten met mijn Portugese kotgenoten. We gaan voor ‘chicken and beer’(in het Koreaans chimaeg). Hoewel het internationaal klinkt en ik dus min of meer Europees fastfood verwacht, is het fastfood korean style. Voor de Koreanen is spicy, krokant gefrituurde kip (maekju) in combi met een halve liter bier (chi) een match made in heaven (chi + maekju = chimaeg). Ik ben een fan (van de spicy kip).
Niet dat het moet, maar ik ontmoette vandaag tijdens ons avondeten de allereerste Belg hier. Een Waals-Brabander uit Waterloo. Hij begon spontaan de Brabançonne in het Nederlands te zingen. Later blijkt dat het enige Nederlands te zijn dat hij kan. Dan maar verder in het Frans. Heel wat gezever van Hollanders, Portugezen en de Belg verder (halve liters bier, weet je wel) besluit de groep nog te gaan feesten. Ik ga terug naar het guest-house. Ik kan morgen -als Chinese vrijwilligster- beter fris zijn voor de presentatie van ons groepswerk.
Reacties
Een reactie posten